Novel Tarikh Luput Cinta – Lynn Dayana

Novel pertama yg aku baca sampai habis and novel pertama yg aku buat review, and jugak, novel pertama yg aku abiskan dlm ms 2hari :p…Aku sndri pon cm xleh nk paham lg nape aku boley terpikat ngan novel tu…Lepas bc sinopsis nevel tu, terus aku bg kat wife pastu aku ckp, “kene beli novel neh”..wife aku pon muke blur2 jeh..ye ar, aku bukan la pembace novel..hahaha…

Cerita yang ditulis oleh Lynn Dayana ni mengisahkan percintaan tanpa sedar 2 insan atas hasil dendam orang lain. 3 watak utama yang( kire hero ar) Irmanina, Airel, dan Rezzal diberi peluang untuk mewarisi kekayaan seorang ahli perniagaan yang kaya sebanyak Rm22.5juta..Ahli perniagaan itu terpaksa untuk pencari waris hartanya memandangkan dia tidak mempunyai waris dari darah dagingya sendiri.

Cerita bermula apabila ketiga-tiga watak utama tersebut menghadapi pelbagai rintangan dan dugaan dalam kerjaya bereka walaupon pada asalnya, mereka bertiga ini sangat berdedikasi dan cemerlang..Mereka bertiga tidak percaya dengan tawaran yang diberikan Haji Kamaruk(Hartawan yang xde waris tuh ) namun akur dengan desakan yang diberikan..

Mereka bertiga dibawa ke langkawi dan berkenalan sesama mereka dan mereka juga berjanji untuk bertanding secara adil.

Permulaan mereka baik, dan segalanya begitu indah sehinggalah muncul pesaing ke-4 yang ingin mewarisi harta tersebut dengan jalan yang kotor. Pelbagai taktik digunakan untuk mendapatkan harta tersebut tanpa mengira berapa jumlah nyawa yang perlu dikorbankan..

Konflik semakin meruncing apabila didedahkan segala yang berlaku itu adalah disebabkan dendam..siapa? korg bc la sendri..hehe

Ulasan aku utk novel ni – best walaupon terdapat blur-area-some story aku xbape paham..tp jalan cerita dan pengolahan yang sangat menarik..watak ditonjolkan secara detail..walaopon aku just bc, tp aku dapat rasa karektor dan jalan cerita mcm aku tgk movie jek..and yg plg best,karektor hero n heroin mcm cite korea jek..xcaye? cube bace pastu tgk cite korea mcm cite boys over flower..hehe

Lepak Crew

I am me Lets lepak

2 thoughts on “Novel Tarikh Luput Cinta – Lynn Dayana

  • January 29, 2010 at 9:45 am
    Permalink

    Salam,

    Terima kasih sudi baca dan review. Masa menulis, saya bayangkan movie scene! Maaf kalau tak dapat puaskan hati sepenuhnya. Kalau sudi, novel yg ke4 akan datang nanti…belikanlah utk isteri tercinta! Hehe