Sakit Tulang Punggung vs Wanita Hamil

Now, my pregnancy is about 14 weeks…kejap je dh msk 2nd trimester of pregnancy kn…true…it’s a very nice moment to enjoy…tp quite kena hati2…sbb dlm 1st trimester tu mmg kn jg betul2…almaklum la, time tu kandungan xkuat sgt lg…now, I’m so happy that me dh lps the 1st trimester tu…wish me luck utk 2nd trimester ni and 3rd trimester nnt k…thanks in advance…

Panjang lak madah pujangga me kn…sbnrnya entri kali ni me nk cita pasal sakit tulang punggung…smlm ms me search2 kt forum, ada yg pggl tulang tu tulang tungking…xkisah la apa nm dia kn….yg pntg, skt tu skt yg sama….2-3 mggu kebelakangan ni, me asik sgt skt kt tulang tu…skt tu akn trasa bila me nk gerak…dl me penah terbaca, klau nk elak dari skt tu, jgn duduk atas lantai…klau nk duduk pn, alas ngn bantal or kusyen or pape la…tp, me skt tu bkn setakat time bgn dr duduk je…bgn dr baring pn sama ja…

Ssh sgt nk bgn, smpi hubby yg kn tlg pegangkn…sktnya mcm tulang lari dr tmpt yg sepatutnya…hmm, btl ke x ek term tu…tp mmg skt sgt…bla dh bgn pn ssh, nk jln pn cmtu gak la…terpaksa la terbongkok2….nk gerak laju2 pn xleh…so, ms me search kt forum psl ni smlm, kebanyakan diorg g mengurut…ada sorg tu ckp after mengurut tu 2-3 ari gak dia skt teruk…tp pastu dh ok dh…dh xda skt tu….

Ada gak yg ckp, baby tersepit kt tulang tu, tu yg jd skt…hehe…yg ni me cm ssh nk caya sket…sbb kelakar…tp katanya makcik yg mengurut tu yg gtau…so, yg bc entri ni, pk2 la sndr nk caya or tak k…kesimpulan dari yg me baca, diorg suma g mengurut utk ilangkn skt tu…me plak ????

Hmm…disebabkn ari tu me ada g klinik, so, me tny la kt dktr tu psl skt tulang punggung ni…nk tau x, apa yg dktr tu ckp….

“ skt tu biase la utk pmpn mengandung…kena biasekn diri la ngn skt tu…haa, sapa suruh nk ngandung..??? thn je la kejap…”

Ble kena ayat tu, me ape lg…sengih je la…so, bt ms ni, me blum terpanggil lg utk g mengurut…bla skt tu, rht je la…tdo mengiring…nk bgn, kena beringat…bgn slow2…tu je la…

Lepak Crew

I am me Lets lepak

One thought on “Sakit Tulang Punggung vs Wanita Hamil

  • April 26, 2010 at 2:09 am
    Permalink

    normal case to pregnancy women.. what u should do is..
    1- tdo mengiring.. side mana sesuka hati ja..
    2- nk bgun pn harus mengiring. bru bgun.. advice fm my doc.
    jgn risau.. akan lalui smp besalin sok.. get use to it. bkn apa.. bdn makin besar sama.. bontot support bila kita duduk..
    byk lg yg akn d lalui.. pengorbanan ibu.. now we know how our mom feel likes before..
    take a good care of urself tau..