Roti Paung

sumber from google
-tak boleh nak amik gambar sendiri, tangan kiri pegang Zia Hasya, tangan kanan jaga Zia Qistina sambil suap roti paung kat bala tentera saya – Zia Qistina dan En Suami-

uollss pernah makan tak?
or tak pernah dengar pun…
hehe…saya pun baru ja tau akan kewujudan spesis roti ni…
maklumla en suami kan orang terengganu…
roti ni famous amos kat sekitar terengganu dan kelantan…
sebelum ni tiap kali balik terengganu (ikut jalan grik ye kawan-kawan) gerai-gerai yang jual roti paung ni tak pernah nak bukak, selalu teringin nak try tapi hampa (bukan rezeki makcik gerai la namanya tu)…
tapi dah rezeki tekak saya kot, minggu lepas time balik kampung, ada jugak gerai yang bukak…
berdesup en suami break kereta and tanya nak beli tak…
of cos la nak…makan mana boleh tolak…

bila dah try, perghhh sodap hokay…
ditambah pulak harganya murah, sebuku (betul ka sebuku erk) baru rm2.50…sila jangan baca rm dua ringgit setengah yer…kalau rm dua ringgit setengah, mesti en suami cakap mahal sebab 2ringgit baru dapat setengah…hahaha (lawak kerrr?? ke saya ja yang rasa lawak ni, kalau en suami baca, mesti dia rasa lawak…)

ooppss, dah melalut ni…balik kat crita pasal roti paung k…roti ni sangat lembut, time beli panas-panas lagi…ada banyak jenis…kacang, kelapa, kaya, kosong and campur…saya paling suka inti kacang…kalau nak rasa semua inti, boleh beli yang campur…harga tetap sama rm2.50…berbaloi-baloiii…kalau makcik tu ada blog and terbaca entri saya ni, saya nak request buat inti coklat and strawberi lak…yang coklat leh pakai nutella (kalau yang ni sure harga lain), strawberi leh pakai jem…

p/s 1 : en suami, lepas ni sila berhenti and beli tiap kali kita balik kampung na…
p/s 2 : kawan saya dah bersalin 3 ari lepas secara ceaserean, tahniah…tetiba teringat time saya bertarung nyawa nak lahirkan Zia Hasya…perit and ngeri sungguh rasanya…sob sob…

Lepak Crew

I am me Lets lepak

Ape pandangan awok?