INFO KAKITANGAN AWAM – JADUAL GAJI 2017

Berikut adalah Jadual Gaji 2017 kakitangan awam. Tujuan jadual gaji ini dikeluarkan adalah untuk memudahkan kakitangan awam atau penjawat awam merancang perbelanjaan dan menguruskan kewangan masing-masing.

Jadual gaji 2017 ini telah dikeluarkan oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM). Ia melibatkan kakitangan persekutuan dan juga seluruh negeri di Malaysia.

Jadual Gaji 2017 kakitangan awam

Tarikh pembayaran gaji masih tertakluk kepada pindaan semasa oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (ANM). Sebarang perubahan akan dikemaskini dari masa ke semasa.

Lampiran jadual pembayaran di atas merangkumi satu tarikh gaji untuk semua negeri. Tarikh pembayaran gaji masih tertakluk kepada pindaan semasa oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (ANM).

Maklumat lengkap mengenai Tarikh dan Peraturan Pembayaran Gaji Tahun 2017

Sekiranya anda memerlukan maklumat lengkap mengenai Tarikh dan Peraturan Pembayaran Gaji Tahun 2017, anda boleh merujuk ke laman rasmi Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM).

Dalam pada itu, anda juga boleh muat turun (download) surat pekeliling Akauntan Negara Malaysia berkenaan Jadual Gaji 2017 kakitangan awam dengan klik pautan ini: DOWNLOAD

Surat pekeliling ini dipanjangkan kepada semua Kerajaan Negeri, Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan. Ia tertakluk kepada penerimaan oleh pihak berkuasa masing-masing.

Lepak Crew

I am me Lets lepak