Cluster Kayangan – Covid19 MCO

Kecoh di media sosial ketika ini apabila pihak kerajaan membawa pulang sebilangan warga Malaysia yang tersekat di negara luar akibat sekatan penerbangan negara-negara asing ini dan juga kerajaan mewajibkan mereka ini untuk dikuarantin selama 2 minggu.

Cluster kayangan ini adalah mereka yang acah-acah kaya dan banyak duit tapi miskin dari adab.Sangat menyedihkan apabila fronliner seperti doktor, pengendali pusat kuarantin yang cuba untuk memutuskan rantaian covid19 dilayan seperti hamba abdi dan dikeji hanya kerana mereka mahu menjalankan tugas mereka. mari kita lihat beberapa situasi yang dikongsi dari media sosial perihal cluster kayangan a.k.a cluster from hell ini.

Jhaz Kitaro

Cluster “I baru balik dari overseas tau” punye rudeness is real weh. Bukan tipu2. My friend dah kena semalam. Satu family baru balik dari overseas 2 April lepas. Kononnya home quarantine 2 minggu. Dah masuk hari ke 8 semalam. Tinggal 6 hari je lagi.Tapi salah sorang tu kantoi keluar rumah semalam. So, they failed to compliant. Bila nak dibawak satu family ke pusat kuarantin semalam, mati2 refused. Maki hamun kat my staffs & my friend macam2. Panggil polis, polis pun kena marah. Bila my friend nak ambik throat swab sample, macam2 kata kasar keluar. Yang paling sakit hati bila dia kata:-“You all are government servants, I pay my tax for you all to serve me.”Well, excuse us. We doctors also pay tax la.Seriously, memang patut la dieorg ni diwajibkan letak kat pusat kuarantin sejurus lepas balik dari overseas. Memang tak compliant kalau disuruh home quarantine. Dan dieorg yg travelled for leisure despite knowing the outbreak patut dikuarantin bawah kolong rumah je. Baru tahu langit tinggi rendah..

Den setuju bebenor dgn komen dato Hattan ni.

Mari kita lihat contoh pusat kuarantin di Malaysia yang sepatutnya disyukuri olek kluster kayangan ini.

Lepak Crew

I am me Lets lepak